Hellas Transalp Forum

Διεθνής Συνάντηση Transalp 2007 - Αυστρία Τιρόλο 17-20 Μαϊου

KostasC · 210328

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #200 on: Παρασκευή 16 Μάρτιος 2007, 02:00:51 πμ
Δεν ξέρω πόσοι θα έίμαστε τελικά αλλά - λογικά - θα ξεπερνάμε τις 20 μηχανές. Την Τρίτη έπεσε καμοία πρόταση να χωριστούμε σε γκρούπ και να δίνουμε ραντευού σε κάποια σημεία; Ξέρω οτι για εξωτερικό δεν είναι και το καλύτερο αλλά όλες οι εκδρομές με τόσες πολλές μηχανές έχουν δείξει πως δημιουργούνται πολλοί κίνδυνοι και προβλήματα από το μεγάλο κονβόϊ.

εσυ δεν εχεις δηλώσει καν συμμετοχή... εισαι ενα γκρουπ απο μονος σου.
Η κίνηση σε γκρουπ με ραντεβου σε σημεία, για εμενα δεν εχει κανένα νόημα εκτος και αν μας πεις πως το φαντάζεσαι...

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #201 on: Παρασκευή 16 Μάρτιος 2007, 02:13:06 πμ
Αφού το ξέρεις πως το κανονίζω να έρθω! Δεν έχω δηλώσει ακόμα γιατί μάλλον θα έρθω με παρέα και σαν τους υπόλοιπους νησιώτες θα κανονίσουμε άλλο πρόγραμμα στην Αυστρία . Εντός των ημερών θα οριστικοποιηθούν οι συμμετοχές από πλευράς μου και θα ανακοινώσω. ΟΚ;

Η βασική ιδέα είναι να μην ταξιδεύουμε σε γκρούπ άνω των 7-8 μηχανών. Όλοι να είναι ενημερωμένοι για την πορεία του ταξιδιού και εφοδιασμένοι με χάρτες. Η απόσταση των γκρούπ να είναι λίγα χιλιόμετρα ωστε να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και τους κινδύνους που επιφέρει κάτι τέτοιο. Δεν μιλάμε για διαφορετικο πρόγραμμα εκδρομής, αλλά για χωρισμό σε μικρότερες και πιο ευέλικτες ομάδες.

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #202 on: Παρασκευή 16 Μάρτιος 2007, 02:25:43 πμ
Αφού το ξέρεις πως το κανονίζω να έρθω! Δεν έχω δηλώσει ακόμα γιατί μάλλον θα έρθω με παρέα και σαν τους υπόλοιπους νησιώτες θα κανονίσουμε άλλο πρόγραμμα στην Αυστρία . Εντός των ημερών θα οριστικοποιηθούν οι συμμετοχές από πλευράς μου και θα ανακοινώσω. ΟΚ;

οκ .Απλα ενημερωνω και ολους τους αλλους , οτι δεν θα μπορει να συμμετέχει καποιος στις ομαδικές εκδηλώσεις της
διοργάνωσης λογω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών. Δηλαδη στις βολτες και στο φαγητο θα ειμαστε χωρια.
Θελω να πιστεύω οτι αν χρειαστεί ...θα καμφθουν οποια εμπόδια για να είμαστε μαζι , αλλα να το έχετε υπόψη σας οτι η
αποψη της διοργάνωσης δεν το επιτρέπει.

Η βασική ιδέα είναι να μην ταξιδεύουμε σε γκρούπ άνω των 7-8 μηχανών. Όλοι να είναι ενημερωμένοι για την πορεία του ταξιδιού και εφοδιασμένοι με χάρτες. Η απόσταση των γκρούπ να είναι λίγα χιλιόμετρα ωστε να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και τους κινδύνους που επιφέρει κάτι τέτοιο. Δεν μιλάμε για διαφορετικο πρόγραμμα εκδρομής, αλλά για χωρισμό σε μικρότερες και πιο ευέλικτες ομάδες.

και οταν σταματάμε ... πως το φαντάζεσαι ? το γκρουπ Α θα εχει ξεκινήσει στις 10:00 το Β στις 10:10 και το Γ στις 10.15 ?
Οταν θα έχει φτάσει το Α θα περιμένει 15 λεπτα για να έρθει το Γ , Αρα θα πρεπει να ξεκινήσει το Α αμέσως για το επόμενο σημειο ? αν σταματήσει για καφε ? Αν συμβει κάτι στους Α ? τι θα κανουν οι Β και Γ , θα χαιρετάνε προσπερνώντας ?
Ποιοι θα ειναι πιο γρήγοροι ? ποσο γρήγοροι ? Αν παει σε λάθος στροφή ο Β ή ο Α ή ο Γ ? Αν πρεπει να παρθουν αποφάσεις στον δρόμο ?

αυτό δεν εχει υλοποιηθεί ποτε στις εκδρομές μας και νομιζω οτι μονο ρίσκο και επιπλέον ανοργανωσιά και χασίματα θα φέρει

Ο κανόνας ειναι απλός !
Πειθαρχία ! ολα βρίσκονται σε αυτη τη λέξη. Εσυ που εισαι και στρατιωτικός ...τα ξέρεις.
Οποιος δεν μπορει να πειθαρχήσει τοτε θα εχουν προβλημα ολοι.

τεσπα... ας πουν και τις απόψεις τους οι υπολοιποι που θα έρθουν

« Last Edit: Παρασκευή 16 Μάρτιος 2007, 02:28:01 πμ by KostasC »

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #203 on: Παρασκευή 16 Μάρτιος 2007, 02:35:50 πμ
Το έχουμε ζήσει τόσες φορές! Ο πρώτος τσιμπάει το φρένο και τελικά ο τελευταίος βάζει πόδι κάτω.  Σταματάμε για βενζίνη και μέχρι να βάλει ο τελευταίος, ο πρώτος κοντεύει να κοιμηθεί ;D

Δεν είναι θέμα πειθαρχίας. Τον γνωρίζω καλά αυτόν τον όρο και δεν έχει να κάνει με την όλη φάση. Είναι θέμα καθαρά πρακτικής και κοινής λογικής.

Τέλος πάντων! Θα βρεθεί η άκρη

Κάποτε είχε βρει κάποιος τους κανόνες για μοτοσυκλετιστικά γκρούπ.  Έχει κανείς πρόχειρο το κείμενο;

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #204 on: Παρασκευή 16 Μάρτιος 2007, 09:01:09 πμ
Παιδιά σας εύχομαι  ολόψυχα καλό ταξίδι και πολλά όμορφα χιλιόμετρα.
Μακάρι να μπορούσα να ακολουθούσα κ εγώ την πορεία σας  αυτή αλλά δυστυχώς θα πρέπει να μείνει και κάποιος πίσω για να φιλάει τα παιδιά…   >:( :'( >:( :'(
Με έχει αφήσει έκπληκτο η όλη διαδικασία οργάνωσης σας . την οποία παρακολουθώ ανελλιπώς απ τον Γενάρη .θα περάσετε καταπληκτικά.
Ας δείξουμε κ μείς μια φόρα τον ωραίο μας χαρακτήρα και την οργάνωση μας  σαν λαός , εκεί έξω. Καλή διασκέδαση πέδες .
Θα περιμένω εντυπώσεις σας.... :smoke:

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #205 on: Παρασκευή 16 Μάρτιος 2007, 17:32:35 μμ
Ελπιζω να κρατήσει ο καιρός και να είμαστε τυχεροί να βρεθούμε εδω
http://www.timmelsjoch-hochalpenstrasse.at/en/home.html
(ειναι κλειστό ολο το χειμώνα με χιονι ...μεχρι 8μ. Ανοίγει ομως συνήθως απο τα μέσα Μαιου)

Ειναι μια απο τις διαδρομές που θα γίνουν ομαδικα.
Οπως καταλαβαίνετε... πάρτε ξυραφάκια για τις φλέβες  :obsessed:.

Offline Ευτύχης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #206 on: Παρασκευή 16 Μάρτιος 2007, 18:07:33 μμ
Το έχουμε ζήσει τόσες φορές! Ο πρώτος τσιμπάει το φρένο και τελικά ο τελευταίος βάζει πόδι κάτω.  Σταματάμε για βενζίνη και μέχρι να βάλει ο τελευταίος, ο πρώτος κοντεύει να κοιμηθεί ;D

Δεν είναι θέμα πειθαρχίας. Τον γνωρίζω καλά αυτόν τον όρο και δεν έχει να κάνει με την όλη φάση. Είναι θέμα καθαρά πρακτικής και κοινής λογικής.

Τέλος πάντων! Θα βρεθεί η άκρη

Κάποτε είχε βρει κάποιος τους κανόνες για μοτοσυκλετιστικά γκρούπ.  Έχει κανείς πρόχειρο το κείμενο;

Το ενδεχόμενο δημιουργίας μικρότερων γκρουπ για το ταξίδι προς Αυστρία πρέπει να το εξετάσουμε σοβαρά.
Ίσως έτσι να καλύψουμε καλύτερα τον οδηγικό χαρακτήρα του καθενός και τα θέλω να μείνω εδώ ή εκεί και να δω αυτό ή το άλλο.
Μια σκέψη είναι τα γκρουπ να κινηθούν ανεξάρτητα, με κοινό δρομολόγιο και με κοινή διανυκτέρευση.
Αυτό που λέω είναι ότι θα έχουν διαφορετική ώρα εκκίνησης, άλλες στάσεις που κατά περίπτωση μπορεί να συμπίπτουν.
Το συζητάμε λεπτομερώς την Τρίτη.

Triumph Tiger 955i '05

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #207 on: Παρασκευή 16 Μάρτιος 2007, 19:24:06 μμ
Το ενδεχόμενο δημιουργίας μικρότερων γκρουπ για το ταξίδι προς Αυστρία πρέπει να το εξετάσουμε σοβαρά.
Ίσως έτσι να καλύψουμε καλύτερα τον οδηγικό χαρακτήρα του καθενός και τα θέλω να μείνω εδώ ή εκεί και να δω αυτό ή το άλλο.
Μια σκέψη είναι τα γκρουπ να κινηθούν ανεξάρτητα, με κοινό δρομολόγιο και με κοινή διανυκτέρευση.
Αυτό που λέω είναι ότι θα έχουν διαφορετική ώρα εκκίνησης, άλλες στάσεις που κατά περίπτωση μπορεί να συμπίπτουν.
Το συζητάμε λεπτομερώς την Τρίτη.

Για να γίνει αυτό , θα πρεπει να κλειστούν δωμάτια απο πρίν .Ετσι να ξέρει το κάθε γκρουπ που να καταλήξει.
το κλείσιμο τον δωματίων βεβαια δεν ειναι βέβαια λόγος για να κινηθούμε σε γκρουπ.
Προσωπικά πιστεύω οτι αν γνωρίζαμε τη διαδρομή και το που/πως θα κινηθούμε , οπως θα κάναμε πχ σε μια εκδρομή στην Ελλάδα, θα ηταν σαφώς καλύτερο να κινηθούμε σε γκρουπ.
Το άγνωστο τοπίο , οι απρόσμενες ευκαιρίες για μια παράκαμψη ,η δυσχέρια στην επικοινωνία μεταξύ των
γκρουπ , είναι για εμένα οι σημαντικότεροι ανασταλτικοί παράγοντες. Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας λόγο ξένης χωρας κλπ
Επιπλέον προϋποθέτει καλύτερη πρότερη οργάνωση , κάτι για το οποίο δεν βλεπω να είμαστε τόσο ικανοί.
(μοίρασμα ανταλλακτικών, φαρμακείου, χαρτών κλπ  Χ 3 )

Όσο για τα δωμάτια , χθες το βράδυ έκανα μια διερεύνηση και οι τιμές σε φθηνό ξενοδοχείο
κυμαίνονται
Σε ΠΓΔΜ : ~30-40Ε
σε Σερβία: 35-45Ε
Σε Κροατία : 45-60Ε
Σε Σλοβενία: 45-60+Ε

Εναλλακτικά υπάρχει η επιλογή Hostels (διαμονή τύπου καταφυγίου) με τιμές μέχρι 10Ε/άτομο

Παρακαλώ ολοι οι συμμετέχοντες να δώσουν ΑΜΕΣΑ τα στοιχεία τους στον Ευτύχη που έχει αναλάβει τη
λίστα κράτησης για το καράβι , ώστε να ξέρουμε τι να κάνουμε και για τα δωμάτια.
Σαν στόχος μέχρι την Τετάρτη 21 Μαρτίου να έχουμε τη λίστα για το καράβι και μέχρι τα μέσα Απριλίου να
έχουμε κλείσει τα δωμάτια στις πόλεις.

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #208 on: Παρασκευή 16 Μάρτιος 2007, 20:33:48 μμ
Η αρχική σκέψη μου ήταν να μην κλείσουμε δωμάτια από πριν. Έτσι κ όπου μας άρεσε περισσότερο διανυκτερεύαμε αλλά και διαλέγαμε πιο προσεκτικά το ξενοδοχείο.
Βέβαια με τοσα πολλά άτομα, είναι ρίσκο να ψάχνεις εκείνη τη στιγμή...

Παύλος Καρούμπης

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Three and the Koukos Band
Reply #209 on: Παρασκευή 16 Μάρτιος 2007, 20:50:21 μμ
Συμφωνώ!!!Είναι πολύ δύσκολο με τόσα πολλά άτομα.Το Χειμαριό δεν πιστεύω να μας οδηγήσει πουθενά.Χρειάζεται να υπάρχει μια προετοιμασία.Επίσης καταλαβαίνω πως με τόσα άτομα δεν μπορόυμε να οδηγήσουμε σωστά,αλλά και πάλι είναι δύσκολο με τα γκρουπ.Εκτός αν έχουμε ορίσει από πριν το σημείο κατάληξης και φτάνουμε εκεί (αυτό όμως προυποθέτει ότι σε κάθε γκρουπ θα υπάρχουν έμπειροι οι οποίοι θα ξέρουν να καθοδηγούνται με τους χάρτες ή να αλλάξουν κανά λάστιχο πχ και ταυτόχρονα ανταλλακτικά για όλα τα γκρουπ)Αλλιώς αν είμαστε όλοι μαζί χρειάζεται στρατιωτική πειθαρχία όσο και αν στεναχορεί κάποιους.Όσο πιο γρήγορα πάρουμε τις αποφάσεις τόσο καλύτερα!

Όλα είναι δρόμος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, τότε μπορεί να δημιουργήσουμε έναν καινούριο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.....

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #210 on: Παρασκευή 16 Μάρτιος 2007, 21:11:35 μμ
Η αρχική σκέψη μου ήταν να μην κλείσουμε δωμάτια από πριν. Έτσι κ όπου μας άρεσε περισσότερο διανυκτερεύαμε αλλά και διαλέγαμε πιο προσεκτικά το ξενοδοχείο.
Βέβαια με τοσα πολλά άτομα, είναι ρίσκο να ψάχνεις εκείνη τη στιγμή...

Οχι απλα ρίσκο...  :cussing:
Σε τετοιες περιπτώσεις , οπως ειχαμε κανει παλαιότερα ,φευγουν 2-3 ανιχνευτές (τσιπιρίποι) ξενοδοχείων
και σε λιγη ώρα πρεπει να ειναι πισω εκει που ειναι οι αλλοι μαζεμένοι... και λενε τα αποτελέσματα.
Προσωπικά δεν εγκρίνω αυτη την τακτική υποαυτές τις συνθήκες.
Απο την στιγμή που είμαστε πολλοι , πρεπει να κλεισουμε ξενοδοχεία απο εδω με οτι αυτο συνεπάγετε
(επιπλέον κόστος-υποχρεωτικές στάσεις)
Και αυτο πρεπει να γίνει το συντομότερο... εχουμε και αλλες δουλειές/προετοιμασίες.
Στη συνάντηση της επόμενης Τριτης θα πρεπει να καταλήξουμε.

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #211 on: Σάββατο 17 Μάρτιος 2007, 03:44:26 πμ
Ας είμαστε ρεαλιστές... με μία 700χλμ την πρωτη μέρα χωρις να ξερουμε πως παμε στον δρομο και να εχουμε
να περασουμε συνορα... και βάλε... ειναι τουλάχιστον ουτοπικό.
Πραγματικά αν αποφασιστεί 700χλμ σε μια μερα εγω θα φύγω απο Παρασκευή απόγευμα για να τα σπάσω.
Θανάση δεν ειναι ολοι με 1200cc μηχανές... Αν μπορέσουμε να κρατησουμε ΜΩΤ 110 στο εθνικό δίκτυο θα ειναι
κατόρθωμα.

Κώστα  για  να  έχουμε  ΜΩΤ  110 χλμ.  θα  πρέπει  να  μην  " πέφτουμε "  κάτω  από  130  χλμ.  για  αρκετές  ώρες . 
Σωστά ; 

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #212 on: Σάββατο 17 Μάρτιος 2007, 22:21:12 μμ
Εννοώ εν κινήσει... 110 ΜΩΤ

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Καλησπέρα παίδες!
Επειδή δεν θα μπορέσω να έρθω αύριο Τρίτη στο ΣΥΜΟΦΕ  (για την συγκέντρωση των Αυστριακών) θα ήθελα να προτείνω τα εξής από εδώ:

1.   Να είμαστε ένα γκρούπ π.χ. 15 μηχανών χωρισμένοι σε 3 ομάδες των 5 – συν 1 ομάδα των ερχόμενων από Ιταλία.

2.   Η κάθε ομάδα ( Α, Β, Γ) θα έχει αρχηγό και σκούπα, η οποίοι θα έχουν οπωσδήποτε επικοινωνία  μεταξύ τους – αν και καλύτερα  θα είναι να  έχουμε ενδοεπικοινωνία όλοι μας.

3.   Η κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει από ένα πλήρες φαρμακείο, ένα πλήρες σετ εργαλείων – ανταλλακτικών και χάρτες ( πράγματα τα οποία θα ορίσουμε την επόμενη φορά).Υλικά θα προσθέσουμε ή θα αφαιρέσουμε από τα αντίστοιχα θέματα « Φαρμακείο» και «Σωτήρια Εργαλεία». Δεκτές οι τυχόν ευγενικές προσφορές κάποιων από τα παραπάνω  από άτομα τα οποία δεν θα έρθουν στην ΙΤΤ ΄07 .

4.   Θα ταξιδεύουμε σε γκρούπ με σειρά των ομάδων. Δηλαδή η σκούπα της Α΄ ομάδας θα είναι μπροστά από τον αρχηγό της Β΄ ομάδας.

5.   Πρώτα θα ξεκινήσει η Α΄ ομάδα με τους πιο αργούς ( όπως καταλαβαίνετε θα συμπεριλαμβάνεται και η αφεντιά μου σ’ αυτούς).

6.   Η κάθε ομάδα να έχει μικρή χιλιομετρική ( 2-5 χλμ) ή χρονική ( ~ 5΄) απόσταση μεταξύ τους έτσι ώστε σε εθνικούς ή επαρχιακούς δρόμους να είμαστε πιο ευέλικτοι χωρίς να δημιουργούμε πρόβλημα στους άλλους οδηγούς αλλά και σε κάποια ανάγκη (σύνορα –  βλάβη μηχανής -  . . . . .)  ή ακόμα και    για καφέ, φαί , χορό να είμαστε ΟΛΟΙ μαζί  πάλι σε ΛΙΓΑ λεπτά.

7.   Αν κινηθούμε πολύ σε επαρχία ( το οποίο μου αρέσει γιατί έρχεσαι σε επαφή με τους ανθρώπους κάθε χώρας) τα χιλιόμετρα αυξάνονται σημαντικά. (Τα 2.150 που έχουμε υπολογίσει τώρα, είναι Αθήνα – Zams από εθνικό δρόμο). Επομένως, απαιτείται πρωινό ξεκίνημα         ( 8.30 π.μ.) για να απολαύσουμε τη διαδρομή με πολλές στάσεις για ξεκούραση /φαγητό και για επισκέψεις σε μεγάλες πόλεις με τουριστικό (από πολλές πλευρές) ενδιαφέρον ( θα υπάρχουν αρκετοί μονοκάβαλοι στο γκρούπ.) Γενικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα οι αναχωρήσεις να γίνονται πρωί – πρωί , για να έχουμε μέρα μπροστά μας έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε τυχόν απρόβλεπτα και δυσκολίες και να απολαμβάνουμε το ταξίδι.

8.   Διαμονή θα πρότεινα σε επαρχία λόγω οικονομικότερων καταλυμάτων, συναναστροφής με ντόπιους και αποφυγή τυχόν κλοπής  μηχανών.

9.   Βενζίνη θα βάζει κάθε ομάδα μόνη της ανεξάρτητα από τις άλλες δύο.

10.   Την ώρα αναχώρησης από το Zams θα την ορίσουμε εκείνες τις ημέρες και ύστερα από μελέτη κατάστασης δρόμου /χρόνου της ομάδας που θα έρθει με πλοίο.

11.   Για το καράβι της επιστροφής θα ήταν καλό 6      άτομα – όχι     παραπάνω – να κλείσουν μια τετράκλινη καμπίνα και δύο κατάστρωμα ώστε να μοιραστούν τα έξοδα και να έχουν εκ περιτροπής όλοι κρεβάτια και ντους.

12.   Μπορούμε να αλλάξουμε ημέρα συνάντησης για να έχουμε   παραπάνω χρόνο μελέτης του ταξιδιού ;

« Last Edit: Τρίτη 20 Μάρτιος 2007, 04:21:31 πμ by memos »

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline Ευτύχης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Μέμο θα τυπώσω και θα το έχω μαζί μου το βράδυ.
Θα ξαναγίνει συνάντηση για το ταξίδι. Έτσι εύκολα νομίζεις θα γίνει.
Όλα τα θέματα που θίγεις θα τα αναφέρω, άλλωστε συμφωνώ σε πολλά μαζί σου.

Triumph Tiger 955i '05

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Αν υπάρχει laptop στη σημερινή συνάντηση θα μας λύσει τα χέρια. Αν δεν έρθει ο Μέμος που έχει το χάρτη, δε θα μπορούμε να έχουμε εικόνα της διαδρομής

Παύλος Καρούμπης

Offline Ευτύχης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Θα φέρω εγώ φορητό υπολογιστή.
Θέλετε τίποτα άλλο?
Έχω το autoroute και το αρχείο που μου έστειλες.
« Last Edit: Τρίτη 20 Μάρτιος 2007, 18:34:57 μμ by Eυτύχης Γλαράκης »

Triumph Tiger 955i '05

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Θα φέρω εγώ φορητό υπολογιστή.
Θέλετε τίποτα άλλο?
Έχω το autoroute και το αρχείο που μου έστειλες.

Τέλεια

Παύλος Καρούμπης

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Οι παρακάτω να δηλώσουν άμεσα αριθμό μοτοσικλέτας,καμπίνα ή οχι στον Ευτύχη οπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Νικολόπουλος   Αγαμεμνων
Κασιμάτης    Βασίλης
Μπαρτζος    Διονύσης
Παπαδόπουλος    Μιχαλης
Εξύζογλου   Σταύρος
Μπεσίρης    Άγγελος
Κωνσταντοπουλος   Τακης
Παπασμύρη   Τζένη
Παπαιωάννου    Δημήτρης
Βαρούχας    Στέλιος
Αθανασίου   Ιωάννης

Οσοι δεν εχουν πρόσβαση στο forum να επικοινωνήσουν οι γνωστοί τους για αυτα
τα στοιχεια και να τα στειλουν ΑΜΕΣΑ.Επίσης να έρθουν σημερα στο Συμοφε !!!

Αν μεινει κανεις χωρίς καμπινα ή δεν πάρει χαμπάρι τι γίνεται δε θα φταίμε εμεις...
συντονιστείτε να βοηθήσετε!

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Η ακριβής διαδρομή πρέπει να οριστεί άμεσα.
Όλοι όσοι είμασταν στην πρώτη συνάντηση πλην του Κώστα κλίναμε προς την πρόταση του Παύλου.
Υπάρχουν διανυκτερεύσεις και σε μεγάλες πόλεις.

Προτείνω αφού οριστικοποιηθεί η διαδρομή βάση του προγράμματος του Παύλου, να μοιράσουμε τις διανυκτερεύσεις. Να αναλάβει ο καθένας από μία μέρα και να ασχολήθεί με ξενοδοχεία-καταλύματα, πάρκινγκ αξιοθέατα, γειτονικά στη διαδρομή χωριά κλπ.

Επόμενη συνάντηση ταξιδιωτών Αυστρίας μέσω Βαλκανίων την Τρίτη 20/3 στις 20:30 στο πατάρι του ΣΥΜΟΦΕ.

Το 8:30 ισχύει φαντάζομαι έτσι;

Παύλος Καρούμπης

Offline AGELOSB

• Απλός οδηγός
kαλημέρα σε όλους
     Κωστα σωστά υπενθυμίζεις τις υποχρεώσεις μας αλλα ισχύει και γι αυτούς που θα φύγουναπό Ελλάδα για Βενετία ;δεν νομίζω !Αλλωστε απο θεσσαλονίκη τι κλεισιμο εισητηρίων να κανουμε;Οσο για την επιστροφή σου ειχαμε δηλωσει ότι μπορει να μην επιστρεψουμε (αν όλα πανε καλα ) μαζί σας (όποιος θελει συνεχίζει για Γερμανία μαζί μας)Οπότε για καθοδήγησε να στειλουμε ή όχι τα στοιχεία στον Ευτύχη;

Offline Ευτύχης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Αρχικά θα πάρουμε προσφορά για τα πολλά άτομα που θα γυρίσουν με καράβι από Βενετία_Πάτρα την Κυριακή 20 Μαίου.
Για όλα τα άλλα εισητήρια αργότερα.
Για Θεσσαλονίκη ένα εισητήριο Ηγουμενίτσα-Βενετία δεν νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε κάποια έκπτωση.

Triumph Tiger 955i '05

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
kαλημέρα σε όλους
     Κωστα σωστά υπενθυμίζεις τις υποχρεώσεις μας αλλα ισχύει και γι αυτούς που θα φύγουναπό Ελλάδα για Βενετία ;δεν νομίζω !Αλλωστε απο θεσσαλονίκη τι κλεισιμο εισητηρίων να κανουμε;Οσο για την επιστροφή σου ειχαμε δηλωσει ότι μπορει να μην επιστρεψουμε (αν όλα πανε καλα ) μαζί σας (όποιος θελει συνεχίζει για Γερμανία μαζί μας)Οπότε για καθοδήγησε να στειλουμε ή όχι τα στοιχεία στον Ευτύχη;

Και αυτοι που θα πάνε με καράβι πρεπει να στειλουν τα στοιχεια τους , επειδη θα πρεπει να βγουν τα
εισητήρια Πατρα-Ηγουμενίτσα-Βενετια. Αν δεν έχεις ομαδική επιστροφή να το ξέρουμε για να μη βγουν.

Ευτυχη να δουμε ποσοι ειμαστε και αν μπορουμε να κανουμε κατι με εκπτωση . Καλο ειναι να εχουμε μαζι μας τα στοιχεια ολων

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Με αφορμή το τελευταίο ποστ του Μέμου, που αποτελεί μια ολοκληρωμένη άποψη για τον τρόπο που θα πρέπει να κινηθούμε για να διανύσουμε τα 2.150 χλμ περίπου της διαδρομής, θέλω να καταθέσω και εγώ τις απόψεις μου - σκέψεις μου για το θέμα ώστε μέχρι το βράδυ να έχει ο καθένας κάνει την νοητή επεξεργασία των δεδομένων και να υπάρξει μια ουσιαστικότερη συζήτηση.
Καταρχήν η προσωπική μου άποψη είναι ξεκάθαρα ότι πρέπει να ταξιδεύσουμε χωρισμένοι σε ομάδες, για λόγους κυρίως ασφάλειας αλλά και πιο ξεκούραστου ταξιδιού.
Αυτό το λέω γιατί πρώτον όπως έχει αναφερθεί και πιο πάνω, ένα τρένο 15 μηχανών από μόνο του δημιουργεί προβλήματα (ειδικά αν υοθετηθεί η ταχύτητα των 110 χλμ/ω - ταχύτητες που κινούνται στις εθνικές νταλίκες κλπ) και δεύτερον εξετάζοντας το σύνολο των μηχανών θα διαπιστώσουμε ότι θα αποτελούμε μια μη ομοιογενή ομάδα (υποδυνάμεις μοτοσυκλετών, φορτίο μονοκάβαλοι-δικάβαλοι, προσωπικές δυνατότητες και φυσική κατάσταση οδηγών κλπ).
Πίστεύω δηλαδή πως δεν είναι σωστό κάποιοι να "πιεσούν τον ευατό τους" να πάνε γρηγορότερα από αυτό που θέλουν και μπορούν και άλλοι να ταξιδεύουν πιο αργά απ΄ότι θα προτιμούσαν. Και στις δύο περιπτώσεις εγκυμονούν κινδύνοι και πιθανοί εκνευρισμοί, με δεδομένο την καθημερινή κούραση και την διαρκή υποχρέωση να καλυφθούν συγκεκριμένα χιλιόμετρα (όλο αυτό το σύνολα ανθρώπων είναι αδύνατο να συγχρονιστεί επί τρεις ημέρες για το που θα πάει τουαλέτα, που θα βγάλει φωτογραφία, που θα κάνει τσιγάρο, που θα τεντώσει κάποιο μουδιασμένο μέλος του κ.λ.π.).
Προτείνω λοιπόν γκρούπ τα οποία θα κινούνται ανεξάρτητα και θα συναντιούνται σε προκαθορισμένα σημεία, έτσι ώστε να υπάρχει σχετική ευλιγισία στο πρόγραμμα του καθενός
Σε ότι αφορά την πρόταση του Μέμου:  

1.   Να είμαστε ένα γκρούπ π.χ. 15 μηχανών χωρισμένοι σε 3 ομάδες των 5 – συν 1 ομάδα των ερχόμενων από Ιταλία.

Συμφωνώ

2.   Η κάθε ομάδα ( Α, Β, Γ) θα έχει αρχηγό και σκούπα, η οποίοι θα έχουν οπωσδήποτε επικοινωνία  μεταξύ τους – αν και καλύτερα  θα είναι να  έχουμε ενδοεπικοινωνία όλοι μας.

Συμφωνώ αν και σε σύνολο 5 μηχανών λειτουργεί εύκολα ο κανόνας, να ελέγχει ο καθένας τον πίσω του.

3.   Η κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει από ένα πλήρες φαρμακείο, ένα πλήρες σετ εργαλείων – ανταλλακτικών και χάρτες ( πράγματα τα οποία θα ορίσουμε την επόμενη φορά).Υλικά θα προσθέσουμε ή θα αφαιρέσουμε από τα αντίστοιχα θέματα « Φαρμακείο» και «Σωτήρια Εργαλεία». Δεκτές οι τυχόν ευγενικές προσφορές κάποιων από τα παραπάνω  από άτομα τα οποία δεν θα έρθουν στην ΙΤΤ ΄07 .
Συμφωνώ, αν και δεν υπάρχει λόγος για υπερβολές

4.   Θα ταξιδεύουμε σε γκρούπ με σειρά των ομάδων. Δηλαδή η σκούπα της Α΄ ομάδας θα είναι μπροστά από τον αρχηγό της Β΄ ομάδας.

5.   Πρώτα θα ξεκινήσει η Α΄ ομάδα με τους πιο αργούς ( όπως καταλαβαίνετε θα συμπεριλαμβάνεται και η αφεντιά μου σ’ αυτούς).

6.   Η κάθε ομάδα να έχει μικρή χιλιομετρική ( 2-5 χλμ) ή χρονική ( ~ 5΄) απόσταση μεταξύ τους έτσι ώστε σε εθνικούς ή επαρχιακούς δρόμους να είμαστε πιο ευέλικτοι χωρίς να δημιουργούμε πρόβλημα στους άλλους οδηγούς αλλά και σε κάποια ανάγκη (σύνορα –  βλάβη μηχανής -  . . . . .)  ή ακόμα και    για καφέ, φαί , χορό να είμαστε ΟΛΟΙ μαζί  πάλι σε ΛΙΓΑ λεπτά.
Τα 4 & 5 αντιφάσκουν με το 6.
Αν η εκκίνηση γίνει σύμφωνα με το 6, λογικά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουμε εννιαίο γκρουπ

7.   Αν κινηθούμε πολύ σε επαρχία ( το οποίο μου αρέσει γιατί έρχεσαι σε επαφή με τους ανθρώπους κάθε χώρας) τα χιλιόμετρα αυξάνονται σημαντικά. (Τα 2.150 που έχουμε υπολογίσει τώρα, είναι Αθήνα – Zams από εθνικό δρόμο). Επομένως, απαιτείται πρωινό ξεκίνημα         ( 8.30 π.μ.) για να απολαύσουμε τη διαδρομή με πολλές στάσεις για ξεκούραση /φαγητό και για επισκέψεις σε μεγάλες πόλεις με τουριστικό (από πολλές πλευρές) ενδιαφέρον ( θα υπάρχουν αρκετοί μονοκάβαλοι στο γκρούπ.) Γενικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα οι αναχωρήσεις να γίνονται πρωί – πρωί , για να έχουμε μέρα μπροστά μας έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε τυχόν απρόβλεπτα και δυσκολίες και να απολαμβάνουμε το ταξίδι.
Πιστεύω ότι η πρωινή αναχώρηση θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη.
8.   Διαμονή θα πρότεινα σε επαρχία λόγω οικονομικότερων καταλυμάτων, συναναστροφής με ντόπιους και αποφυγή τυχόν κλοπής  μηχανών.
Προσωπικά συμφωνώ για να μπορούν και τα γκρούπ να βρίσκονται εύκολα. Αν βρεθούν μέρη που είναι σχετικά κοντά σε κάποιο σημαντικό από τουριστικής άποψης αστικό κέντρο ακόμη καλύτερα

Θέλω επίσης να πω ότι με την κατάλληλη και έγκαιρη προετοιμασία δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Επίσης υπάρχουν και τα κινητά τηλέφωνα που θα βοηθήσουν στο να υπάρχει επαφή.

Offline AGELOSB

• Απλός οδηγός
Αρχικά θα πάρουμε προσφορά για τα πολλά άτομα που θα γυρίσουν με καράβι από Βενετία_Πάτρα την Κυριακή 20 Μαίου.
Για όλα τα άλλα εισητήρια αργότερα.
Για Θεσσαλονίκη ένα εισητήριο Ηγουμενίτσα-Βενετία δεν νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε κάποια έκπτωση.
Γι αυτό δεν μας βλεπεις να συμμετεχουμε .Αν όμως πρεπει εγώ τα στελνω και τώρα αν θελεις ,το θέμα είναι μην δημιουργήσουμε κανένα προβημα στο σύνολο με τα εισητηρια.Μου φαινεται εμεις είμαστε μια ομάδα μονοι μας !Που θα παει θα ως το τέλος θα συντονιστουμε μαζί σας